Usta Öğreticilik Eğitimi

Ustalık yeterliliğini kazanmış; aday çırak çırak kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrenci/kursiyerlerin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan usta öğreticilik belgesi sahibi olan kişiye Usta Öğretici denir.

Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrencilerin; işletmelerde mesleki eğitim dersi kapsamında pratik eğitimini sürdürdüğü işletmede, meslek dalı ile ilgili bir ustanın bulunması ve bu ustanın usta öğreticilik belgesine sahip olması gerekmektedir.

Usta Öğreticilik kursu sadece kurum kapsamımızda olan mesleklerde açılabilmektedir. Bu mesleklere ait Alan ve Dal listesi için Tıklayınız.

Usta Öğreticilik Eğitimi iş pedagojisi kursu ile ilgili detaylı bilgiler, usta öğretici olmak için gerekli evraklar, eğitim sunuları ve deneme sınav soruları aşağıda verilmiştir. Sunuları ve deneme sınavlarını görmek için üzerine tıklayınız.

Usta Öğretici El kitabı için Tıklayınız.

Usta Öğreticilik Kursu Eğitim Materyali için Tıklayınız.

Usta Öğreticilik kursu başvuru formu için Tıklayınız.

Usta Öğreticilik - İş Pedagojisi Derslerini uzaktan eğitim ile almak için, EBA Uzaktan Egitime başlangıç klavuzu için Tıklayınız.

E-Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için Tıklayınız.

USTA ÖĞRETİCİLİK EĞİTİMİ İŞ PEDAGOJİSİ KURSU

31-01-2021

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 31. maddesinde "Ustalık yeterliliğini kazanmış olanlar Bakanlıkça açılacak iş pedogojisi kurslarını başarıyla tamamladıkları takdirde kendilerine Usta Öğreticilik Belgesi verilir" ve  Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 70/A maddesi 2. fırkasında "Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, okul ve kurumlarca açılan iş pedagojisi kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir. Usta öğreticilik belgesi; ustalık belgesi, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu kurslara katılmak için; herhangi bir başvuru zamanı olmayıp, ustalık belgesi sahibi herkes istediği zaman merkezimize başvuruda bulunabilir. Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında (yaklaşık 18 kişi) mesleki eğitim merkezi tarafından kurs başlatılır.

1- Haftasonu Kursları: 4 hafta boyunca, günde 10 saat olarak düzenlenmektedir.

2- Haftaiçi Kursları: Hafta içi akşam yapılacak olan kurslar haftada 5 gün (Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe - Cuma günleri olmak üzere) 2 hafta süreli (toplam 8 gün) olarak düzenlenecektir.

Kurs Tarihleri: Kurs tarihleri belli olduğunda adaylara ayrıca , Whatsapp - Bip veya Telegram grubu kurularak anlık olarak gerekli bilgilendirmeler (kurs günleri, kurs içeriği, kursun sınavı ve belge alma tarihleri vb. gibi) yapılacaktır.

Sınavlar: Kursun sonunda kursiyerler görmüş oldukları derslerden sınava girip; 100 üzerinden en az 50 almak şartıyla, başarılı oldukları takdirde "Usta Öğreticilik Belgesi" almaktadır. Başarısız olan kursiyerlerimiz; daha sonra açılacak olan kursumuza başvuru yaparak, başarılı olmak koşuluyla belgelerini alabilirler.

31-01-2021

Başvuru için istenilen belgeler:

1- Başvuru Formu için tıklayınız,

2- Ustalık Belgesi / Meslek Lisesi Diploması / Ön Lisans / Lisans Belgesinin aslı ve fotokopisi,

3- 1 Adet biyometrik fotoğraf,

4- Öğrenim Durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi,

5- T.C. Kimlik fotokopisi.

Açılacak Olan Kursta Görülecek Olan Dersler ve Süreleri:

SIRA NO

DERSİN ADI

DERSİN SÜRESİ

(SAAT OLARAK)

Çıraklık ve Mesleki Eğitim İlkeleri

Eğitim Psikolojisi

Eğitimde İletişim ve İletişim Araçları

Meslek Analizi ve Öğretim Programlarının Hazırlanması

Atölye ve Meslek dersleri Öğretim Metotları

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Kalitesi ve Maliyet İlişkileri

Ölçme ve Değerlendirme

TOPLAM

Usta Öğreticilik Eğitimi İş Pedagojisi Kursu Eğitim Sunuları:

İş Pedagojisine Giriş

1. Çıraklık ve Mesleki Eğitim İlkeleri

2. Egitim Psikolojisi

3. Eğitimde İletişim ve İletişim Araçları

4. Meslek Analizi ve Öğretim Programlarının Hazırlanması

5. Atölye ve Meslek Dersleri Öğretim Metodları

6. İş Sağlığı ve Güvenliği

7. İş Kalitesi ve Maliyet ilişkileri

8. Ölçme ve Değerlendirme

Usta Öğreticilik Eğitimi İş Pedagojisi Kursu Deneme Sınav Soruları ve Cevapları

Deneme Sınavı - 1 için Tıklayınız.          Cevap Anahtarı - 1 için Tıklayınız.

Deneme Sınavı - 2 için Tıklayınız.          Cevap Anahtarı - 2 için Tıklayınız.

Deneme Sınavı - 3 için Tıklayınız.          Cevap Anahtarı - 3 için Tıklayınız.

Deneme Sınavı - 4 için Tıklayınız.          Cevap Anahtarı - 4 için Tıklayınız.

Deneme Sınavı - 5 için Tıklayınız.          Cevap Anahtarı - 5 için Tıklayınız.

Yayın: 25.01.2021 - Güncelleme: 21.03.2024 02:33 - Görüntülenme: 8982