T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi

E - Mezun Portalı

Kısa bir süre önce başlayan e-mezun projesi adı altında, meslek ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş öğrencilerle okul ilişkilerini koparmamak, işveren kesimin aradıkları doğru insanları bulabilmelerini ve kişiye hemen ulaşabilmelerini sağlamak ve bununla birlikte birçok şey amaçlanıyor.

 

Mesleki ve Teknik Eğitim Mezunları, E-MEZUN Portalinde Buluşuyor

09-01-202109-01-2021

 

İşverenler, E-MEZUN Portalinde Buluşuyor

09-01-202109-01-2021

 

"Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi" web portalı, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının işgücü piyasası ve yüksek öğretimdeki durumunu izlemek, eğitimle bireye kazandırılan Meslekî yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirmek, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

E- Mezun çalışması hangi okul mezunlarını kapsamaktadır?

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı, Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olanları kapsamaktadır.

İşletme Yöneticisi ve Mezun üyelikleri için ücret talep edilmekte midir?

E-mezun portalının hiçbir adımında ücret talep edilmemektedir.

E-Mezun WEB portalına kimler ve nasıl üye olabilmektedir?

Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından 2007-2008 eğitim öğretim yılı ve sonraki yıllarda mezun olanlar ve mezunlarımızı çalıştıran, çalıştırmış olan ve çalıştırmayan işverenler, işveren temsilcileri ile mezunlarımızın çalıştığı kamu kurumlarındaki birim amirleri üye olabilirler. 2007-2008 ve daha sonraki yıllarda Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumundan mezun olanlar http://emezun.meb.gov.tr ana sayfasındaki "Mezun Girişi" kutucuğunun altındaki "Üye Ol" butonunu tıklayarak çıkan menüye T.C. No'sunu yazıp "Bilgilerimi Getir" butonuna tıkladığında kişisel bilgileri otomatik olarak gelecektir. Bir şifre belirleyip çıkan anketi doldurup "Kaydet" düğmesine basıldığında üyelik işlemi gerçekleşmiş olur. Siteye daha sonraki girişlerde ana sayfadaki "Mezun Girişi"ne T.C. No'su ve belirlenen şifre yazılarak giriş yapılabilir.

E-Mezun WEB portalına üniversitede okuyanlar ve üniversiteden mezun olanlarda üye olabilecekler mi?

Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından 2007-2008 eğitim öğretim yılı ve daha sonraki yıllarda mezun olanlar üye olabilirler.

CV (Özgeçmiş) Oluşturma/Düzenleme işlemleri sayfası nerede yer almaktadır?

E-Mezun WEB portalına üye olan mezunlarımız "Mezun Girişi" bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptığında, CV (Özgeçmiş) Oluşturma/Düzenleme işlemleri sayfasına ulaşabilirler.

E-Mezun WEB portalını kullanırken hata oluşur ise düzeltme taleplerimi ve önerilerimi nasıl iletebilirim?

E-Mezun WEB portalı ana sayfasındaki "İletişim" penceresinde yazılı olan mail ve telefon numaraları aracılığıyla taleplerinizi ve önerilerinizi iletebilirsiniz. 

Detaylı E-Mezun klavuzu için tıklayınız.

Modülü kullanmak için, web tarayıcınızın adres çubuğuna https://emezun.meb.gov.tr adresini yazarak, linke tıklayarak yada aşağıda portal resmine tıklayarak, e-mezun portaline giriş yapabilirsiniz.

09-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2021 - Güncelleme: 21.03.2024 02:38 - Görüntülenme: 3129
  Beğen | 123  kişi beğendi